facebook

ДепартаментДизайн

Семинар „Онлайн комуникационни стратегии на португалските модни дизайнери“

Семинар „Онлайн комуникационни стратегии на португалските модни дизайнери“

Организатор: департамент „Дизайн“

Лектор: д-р Ана София Марсело

Модератор: преп. Теодора Момекова – Еразъм координатор

Участници: преподаватели и студенти по моден дизайн

24.09.2015 г., 10.30 часа, Ателие по моден дизайн 502 - 2 корпус

Събитието беше организирано по линия на обмен на преподаватели по програма Еразъм + и лекторът беше д-р Ана София Марсело, преподавател по маркетинг във Факултета по изкуства на Университета в Кастело Бранко, Португалия. Модератор беше Дора Момекова, гост-преподавател и Еразъм-координатор на департамент „Дизайн“.

Това е  първата съвместна проява на департамент „Дизайн“ с португалско висше училище. Интересът му към НБУ е предизвикан от доброто представяне на наш студент, участващ в обмен по Еразъм в Испания.

Въпреки че академичната година не беше започнала, интерес проявиха студенти от 3 и 4 курс от бакалавърска програма „Мода“, студенти от бакалавърска програма „Връзки с обществеността“, както и преподаватели от департамент „Дизайн“.

Д-р Марсело направи презентация на своята докторска работа с горното заглавие, като сподели интересни факти и наблюдения, богато илюстрирани с таблици и изображения. Студентите проявиха голям интерес към темата, като си записаха и сайтове, на които могат да се видят интересни колекции на най-нашумелите португалски дизайнери, някои от които са алумни на университета, а други - преподават в него.

Накрая д-р Марсело представи университета в Кастело Бранко, който обхваща от технически и био-науки до изобразителни изкуства, дизайн и музика. Взаимовръзките с този интересен университет могат да продължат, както в областта на дизайна, така и на музиката.