facebook

ДепартаментДизайн

Съвременни модни стилове. Формиране, развитие, тенденции

0a737-1103134-0_184x250_fit_478b24840a

Съвременни модни стилове. Формиране, развитие, тенденции

Кристина Савова

Научни и учебни издания

 

Когато става дума за мода естествено се пораждат и въпросите: Защо и как се обличаме? Защо модата се променя и как се развива с времето? Има ли връзка между мода и стил? Каква е разликата между тях? В тази монография авторът отива отвъд стандартните представяния и изследвания, за да отговори на тези въпроси. Структурирана по оригинален начин, тя е полезно четиво както за специалисти, така и за непрофесионалисти."
проф. д-р Борис Сергинов

 

„С прочита на тази монография, читателят, воден умело от Кристина Савова, навлиза в света на модата и по един елегантен и разчупен начин не само се запознава с част от съвременните модни стилове, но успява да долови и конкретната разлика между стил и мода. Авторът е успял да постигне баланс и да представи труд, подходящ не само за професионалисти и студенти, но и за по-широка публика."
проф. д-р Бисера Вълева

 

***

 

Д-р Кристина Савова е главен асистент в департамент „Дизайн" в Нов български университет. Нейните творчески и изследователски интереси, заедно с преподавателската й дейност, са насочени в областта на художественото проектиране, теория и история на модата, конструиране на облекло, прогнозиране и модни тенденции.